دخالت در دارایی همسر توسط مرد

درماده ۱۱۱۸ قانون مدنی آمده است که؛« زن مستقلا می تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می خواهد بکند.»

از جمله آثار این اصل، نفی قیمومت و سلطه مرد بر دارایی زن می باشد.
همچنین این ماده استقلال مالی زن و شوهر نسبت به یکدیگر را وضع نموده است و مرد حتی نمی تواند این موضوع را در عقدنامه شرط نماید و این شرط ، شرط باطل است. لذا درآمد زنان شاغل در اختیار خود آنهاست و هر طوری که بخواهند می توانند خرج نمایند. البته زنان سرافراز ایرانی برای پایداری خانواده ،تمام توان و اموال خود را به کار می گیرند. اما منظور این است که از نظر قانونی زن اختیار مال خود را دارد.
بنابراین به نظر می رسد مقرره وضع شده امری بوده و توافق برخلاف آن صحیح نمی باشد؛ مگر آنکه مبنای تصرف مرد در حقوق همسر، هبه و بخشش، صلح و یا امثال آن باشد.

 

پرسش مخاطب درباره ادعای مرد نسبت به درآمد همسرش این است: دخالت در دارایی همسر
با سلام آیا چنانچه شوهر شرط کند که زن در خانه شوهر شاغل شود و مزایا و حقوقش به اختیار شوهر باشد و بابت ان نیز تعهدی از زن بگیرد، آیا شوهر می تواند تصرفی داشته باشد بر حقوق زن ومدعی شود؟
اشتغال زوجه منوط به إذن شوهر نبوده تا در ازای آن حقوق وی را طلب نماید؛ بلكه زن می تواند در خارج از خانه كار نماید و شوهر صرفا در مواردی می تواند زوجه را از اشتغال منع نماید كه شغل مزبور منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد.
مطابق ماده ١١١٨ قانون مدنی زن مستقلا می تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می خواهد بکند، از جمله آثار این اصل نفی قیمومت و سلطه مرد بر دارایی زن می باشد.
مگر اینكه زوجین در این رابطه توافقی نموده باشند كه تبعیت از توافق صورت گرفته بسیار بستگی به ماهیت حقوقی آن داشته؛ چه بسا مواردی كه امكان برهم زدن توافق مزبور وجود داشته و زوجه از این حیث مسئولیتی نداشته باشد. در ضمن اشتغال زوجه منوط به إذن شوهر نبوده تا در ازای آن حقوق وی را طلب نماید؛ بلكه زن می تواند در خارج از خانه كار نماید و شوهر صرفا در مواردی می تواند زوجه را از اشتغال منع نماید كه شغل مزبور منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد.

 

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x