آیا قولنامه سند انتقال بیع محسوب می شود ؟

✅اگر چه همانطور که از عنوان قول نامه یا وعده بیع برمی آید، قولنامه به مفهوم تعهد به انتقال مال است نه سند یا دلیل مالکیت ، اما در روابط اشخاص نمی توان بر اساس عنوان توافق طرفین اظهار نظر نمود بلکه در هر مورد باید با مراجعه به متن و محتوای قرارداد قصد و نیز طرفین از انجام عمل حقوقی مشخص و برآن اساس داوری نمود . بنابرین اتخاذ تصمیم در هر مورد مستلزم بررسی مستند مربوط و تشخیص اراده واقعی طرفین می باشد و نمی توان به طور کلی در مورد قولنامه، طرف نظر از مندرجات آن، اظهار نظر نمود. (نطریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه شماره ۸۵۲۲/۷- مورخ ۲۶/۱۱/۱۳۸۴ )


با توجه به کلاهبرداری هایی که در زمینه مسکن بویژه در خصوص پیش فروش ساختمان و آپارتمان در کلان شهرها رخ داده است، قوه قضاییه در راستای سیاست های قضا زدایی، لایحه ای از طریق دولت به مجلس ارسال کرد و مجلس نیز در مرکز پژوهش ها و با استفاده از نظریات حقوقدانان و کارشناسان در کمیسیون قضایی، آن لایحه را مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار داد.
رییس کانون سردفتران و دفتریاران خاطرنشان کرد: این لایحه به نام قانون پیش فروش ساختمان در سال ۸۹ نهایتا در مجلس تصویب شد.

سند انتقال بیع

وقتی انتقال صورت گرفته باشد، اگر پیش فروشنده ممنوع المعامله یا بدهکار و مدیون شود، ملک موضوع سند پیش فرش از مالکیت ملک اولیه خارج و به پیش خریدار انتقال پیدا کرده است و نمی توان ساختمان پیش فروش شده را مورد ادعا تصرف قرار داد چون جزو اموال پیش فروشنده به حساب نمی آید.

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x